Кадър: bTVСтроителни специалисти проверяват изгорелия блок в Бойчиновци, съобщи БНР. Кметът

...
Кадър: bTVСтроителни специалисти проверяват изгорелия блок в Бойчиновци, съобщи БНР. Кметът
Коментари Харесай

Проверяват изгорелия блок в Бойчиновци

Кадър: bTV

Строителни експерти ревизират изгорелия блок в Бойчиновци, заяви БНР. Кметът на общината поддържа хората изцяло и е компактно с тях съгласно описа на Албена Йорданова, която живее в опожарения блок. В момента деца ѝ са настанени при фамилията на брачна половинка на Албена. По думите на жителката в блока няма общински жилища. Строители към този момент са почнали огледи и ще се заемат да поправят блока, в случай че може да се поправи, описа още дамата.

" Архитектите още не са влизали в постройката. В момента са тук. Доколкото знам от кмета, има няколко строителни компании, които са се заели да ни оказват помощ при възобновяване, само че въпросът е дали може въобще да се оправи този блок, тъй като доста вода - 25 цистерни, са хвърлени. На другия ден пламтя отново и отново идва пожарна ", изясни още дамата.

" Има няколко строителни компании, които показват предпочитание да оказват помощ във възобновяване на блока. " Това съобщи кметът на Бойчиновци Светлин Сретениев. По думите му по дарителската сметка за потърпевшите фамилии към този момент има постъпили средства, само че не е ясно към момента какви. Ако блокът не може да се поправи, на потърпевшите поданици ще се обезпечат други жилища.

" Дали ще стартираме възобновяване на блока, ще имаме изясненост до два-три дни, тъй като в 13 ч. сме извикали инженер-конструктор и проектант да обследват блока и да забележим какво е положението и допустимо ли е възобновяване ", обясни Сретениев и добави, че блокът е строен през 1946 година и е с гредоред на трите етажа.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР